lördag 29 augusti 2009

Blandad kompott

Blandad kompott blev det denna gång, lite från igår och idag. På jobbet försöker vi vara ute så mycket som möjligt medan vädret tillåter, sen kommer vintern med all snö..vi promenerade på Udden, ett fint område som ligger nära skolan. Lite bilder därifrån.

Denna dag började jag med att göra krusbärspaj – den är riktigt god.. Krusbärspaj

Krusbär 500 g
1 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 tsk vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Mördeg: tryck ut degen i formen, fyll på med krusbär i ett tätt lager. Häll ingredienserna till gräddfyllningen i en skål och vispa ihop dem. Häll fyllningen över krusbären, grädda 30-35 min i 200 grader. Du kan gärna strö över lite råsocker när den är färdig.

Efter den pajen tog jag tag i middagen gjorde färdigt två pajbottnar till kvällens middag "Västerbottenspaj" – min väninna Jeanette kommer på besök, det är ju inte så ofta vi ses när hon bor i Stockholm. Fortsättning följer….
Ha det gott alla kram Catthie

1 kommentar:

  1. det låter riktigt gott ....mmmm du är ju duktig på laga mat :D
    Johan

    SvaraRadera